مواد نانو نقره ایلیا کروم و کاربرد آن ها

نوشته شده توسط:مهری رقمی | ۰ دیدگاه

مواد نانونقره از یکی از فرایندهای منحصر به فرد در دنیای علم و تکنولوژی است. مواد نانقره با توجه به ویژگی های مختلفی که دارند در  کاربری ها و مصارف  متفاوتی به کار برده می شوند. برای نمونه می توان در  زمینه های پزشکی، کشاورزی، بهداشتی، بسته بندی، دامپروری، لوازم خانگی، لوازم الکتریکی  از این فناوری استفاده نمود و روزبه روز بر این کاربری ها افزوده می شود.

کاربرد مواد نانونقره ایلیاکروم در نساجی

تاثیر مواد نانو نقره  یا به تنهایی یا با پلیمر ها، روی باکتری های متفاوت  مثل باکتری استافیلوکوکوس آرئوس به عنوان نماینده گرم مثبت و  اشریشیاکلی  نماینده گرم منفی مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد.  به هنگامی که مواد نانونقره به صورت تنها جهت گندزایی مورد استفاده قرار می گیرند تا ۹۹ درصد باکتری ها نابود می شوند. پلیمری یا الیافی که   در محلول کلوئیدی  نانونقره قرار گرفته  و خشک شود باعث می شود که الیاف خاصیت باکتری و استاتیکی داشته باشد. این مسئله نشان می دهد که نانوذرات نقره با اندازه های بسیار کوچک خود نیز تاثیر  باکتریایی بر پلی استرها و پلیمر ها دارند.

روش های ضدباکتریایی برای   سه علت اصلی  در فیلتر ها و پلیمرها استفاده می شوند.

  1. کنترل نمودن  گسترش بیماری و خطرات عفونت که در اثر جراحت ممکن است ایجاد شود.
  2. کنترل کردن انواع بوهای نامطلوب مانند بوی تعریق و رنگ
  3. مانع شدن از  پوسیدگی و فساد مواد مخصوصا آن هایی که از جنس الیاف طبیعی هستند.

 

فانتاکروم ایلیا

 کاربری های  دیگر مواد نانونقره ایلیاکروم

  • پستانک  و شیشه شیر نوزادان
  • برس های بهداشتی و مسواک و...
  • ظرف های پلاستیکی  در انواع دارویی، آرایشی و غذایی
  • لوازم خانگی(جاروبرقی، ماشین ظرف شویی، سیستم  تهویه و تصفیه هوا  و رطوبت زا )
  • مواد بسته بندی جهت نگهداری بهداشتی  و تازه مواد غذایی
  • وسیله های در دسترس و پرکاربرد  مانند کیبورد  و گوشی موبایل و...

کاربرد مواد نانو نقره ایلیاکروم در صنایع غذایی

این روز ها بسته بندی مواد غذایی بر تنظیم و کنترل  متمرکز است.  در بسته بندی موادی هم چون گوشت  فیلم پلاستیکی  شفافی  به اسم دورتان که دارای  نانو مواد رسی است در کل پلاستیک پراکنده شده و توانایی بلوکه کردن oو co2 و رطوبت محیط را جهت حفظ گوشت و  سایر غذاها را دارد.  هم چنین می توان با کمک این  مواد می توان پلاستیک های روشن تر و مقاوم تری را ایجاد کرد.

 محققان با بررسی انجام داده خود فهمیده اند که  بطری های پلاستیکی که برای  بسته بندی آب جو استفاده می شده اند  عمر نگهداری آن ها را تا ۶ ماه افزایش داده اند.  راه  دیگر به کارگیری فناوری نانو  در بسته بندی مواد غذایی  بهره گیری از نانوذرات نقره  با خواص آنتی باکتریال در ظرف های نگه داری است. ظرف های ساخته شده با فناوی نانو  علیه میکروب ها بسیار مقاوم هستند. هم چنین ذرات نقره به  طور بسیار ظریف در ظرف ها پخش می شوند.  با ارائه کامپوزیت نانو سیلور قابل اختلاط  با انواع خمیر کاغذ  در صنایع مقواسازی و هم چنین چنین با اختلاط با پایه های پلیمری  امکان ساخت  انواع کارتن و  جعبه های  آنتی باکتریال وجود دارد. سپس با کمک  خاصیت  فتوکاتالیستی نانوسید مواد غذایی، میوه ها و سبزی ها را برای دراز مدت  نگهداری و به مقصدهای طولانی فرستاد.  با این روش  فروش شما افزایش و کارتان توسعه می یابد.  دیگر با این ترفند نیازی به استفاده از سم های سیمیتیک شیمیایی خطرناک نیست. در کشور آمریکا توسط شرکت  shaper image ظروف  جدیدی حاوی نانو ذرات نقره  با قطر  ۲۵ نانومتر ساخته شده و آنتی باکتریال هستند.  سازندگان این ظروف معتقدند که می توان  موادغذایی را ۳الی ۴ برابر تازه تر نگه داری کرد.  با این ظروف می توان سبزی ها ،میوه ها، نان ها ، پنیر و گوشت و..گ برای مدت طولانی بدون تغییر مزه و رنگ نگهداری کرد. هم چنین بهره گیری از این ظروف  میزان رشد باکتری ها را تا ۹۸ درصد کاهش دهند.  ظروف ساخته شده از ذرات نانو نقره ای در برابر نفوذ بو  نیز مقاوم هستند

 بی شک صنایع غذایی موفق با به کارگیری نانو می تواند رشد  روزافزونی در زمینه  توسعه و  صنعت مواد غذایی داشته باشد.

هم چنین شایان ذکر است که می توان از مواد نانونقره در آسیب های پوستی، پزشکی، مصارف ضد میکروبی و... نیز  کمک گرفت.

 

  1. هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...

    نوشتن دیدگاه